fbpx

Ambasadorul Republicii Moldova la București dezvăluie perspectivele de cooperare pentru 2024

Ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă, a dezvăluit perspectivele de cooperare pentru anul 2024 într-un interviu acordat emisiunii Puterea Știrilor. În cadrul discuției, Chirilă a vorbit despre relația strânsă dintre România și Republica Moldova, în contextul alegerilor electorale care se apropie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasadorul a subliniat că, în ciuda provocărilor și a alegerilor care pot influența componența guvernelor, cooperarea excelentă dintre cele două state va continua să progreseze. Printre proiectele majore menționate se numără construirea a trei poduri între Pucheni și Ungheni, un nou pod la Leușeni-Albița și lucrările la construirea unei linii de înaltă tensiune care va conecta România cu rețelele din nordul Republicii Moldova. De asemenea, se vor realiza investiții în domeniul energetic din partea României.

Victor Chirilă, ambasador R. Moldova: „Eu sunt sigur că și anul viitor vom avea între statele noastre o cooperare excelentă, în ciuda provocărilor. În ciuda acestor alegeri, care îți consumă energie și au impact asupra alegerilor în guvernare, sunt sigur că vom înainte cu proiectele agreate între noi. Vom începe construirea a trei poduri de la Pucheni-Ungheni, podul de la Leușeni Albița, un pod nou, și lucrările la construirea liniei de înaltă tensiune care va reuni România cu rețelele din nordul R. Moldova și o investiție în domeniul energetic din România.

Cred că anul viitor vom avea și mai multe succese decât până în prezent. Și anul acesta a fost unul foarte bun, reușit. Au fost semnate câteva acorduri ce țin de reabilitarea unor poduri peste Prud, construirea de linii electrice Bălți-Suceava. Avem o agendă dinamică pe plan internațional. Cu ajutorul României vom reuși să obținem declanșarea deciziei de aderare la UE”, apreciază Chirilă, deși contextul este unul „greu și periculos”.

Articole asemănătoare

Back to top button