fbpx

Am putea avea prețuri mai „omenești” în farmacii. Moldova și România negociază pentru a face achiziții comune de medicamente

Săptămâna viitoare, reprezentanții autorităților moldovenești vor merge în capitala României pentru a propune ca cele două state să facă achiziții comune de medicamente. Potrivit prim-ministrei, Maia Sandu, acest lucru ar permite reducerea prețurilor la preparatele din farmacii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei emisiuni televizate, Sandu a menționat că atunci când achiziționezi mai puține medicamente pentru o piață mai mică, prețul este mai mare.

„Atunci când achiziționezi medicamente pentru o piață mai mare, atunci poți să negociezi prețuri mai mici. Încercăm să găsim mai multe posibilități, inclusiv prin eliminarea mafiei medicamentului”, a declarat șefa Executivului.

Și ministra Sănătății, Ala Nimerenco, a spus anterior că se lucrează în acest domeniu.

„Avem două-trei săptămâni în care lucrăm foarte activ cu experți internaționali la trei momente esențiale: la prețuri, și anume: la coborârea prețurilor și căutarea posibilității de a coborî aceste prețuri; la înregistrarea medicamentelor și, de asemenea, cum am putea să procurăm prin alte metode de licitație, inclusiv internaționale, cu alte țări împreună care ar coborî aceste prețuri când cumpărăm”, a conchis Nimerenco.

Amintim că, la 1 iulie curent, directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara, a fost demis printr-o hotărâre de Guvern. Funcția acestuia a fost preluată de Zinaida Bezverhnii, care activează la Organizația Mondială a Sănătății.

Articole asemănătoare

Back to top button