fbpx

„Am apreciat deschiderea părții ruse”. Maia Sandu a descris întâlnirea cu Dmitri Kozak: Subiectele discutate

Șefa statului s-a referit, într-o postare pe rețelele de socializare, la întrevederea de la Președinție avută miercuri seara cu șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dimitri Kozak.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am reiterat poziția noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră”, a scris Maia Sandu.

„Am abordat și subiectul reglementării conflictului transnistrean. Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute”, a mai scris președinta.

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova are o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun: „Am discutat despre ele astăzi și suntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre”.

Precizăm că la întrevedere au fost prezenți Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, precum si alți membri ai Guvernului.

Vezi și: Kozak, mulțumit de discuția cu Sandu: „A fost constructivă și binevoitoare”. Declarațiile înaltului oficial rus

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button