fbpx

Alimente interzise în lume. Unde nu este permisă guma de mestecat

Știai că într-un anumit loc din lume sunt interzise bomboanele? Sau că într-o anumită țară nu ai voie să mesteci pe stradă gumă? Iată și alte alimente interzise pe hartă!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ca adult, poți să consumi orice îți dorești, bineînțeles asumându-ți ulterioarele riscuri ce pot să apară. Însă nu și dacă vei călători în anumite colțuri ale lumii, unde vei fi surprins să descoperi că își este interzis să achiziționezi anumite produse alimentare, scrie clickpentrufemei.ro.

Bomboane

În Australia, dar și în anumite țări din UE, sunt interzise bomboanele care conțin un agent de gelificare, numit „konjac‟. Se crede că textura acestor bomboane reprezintă un pericol de sufocare, în special pentru copii.

Guma de mestecat

Dacă îți plănuiești o excursie în Singapore, asigură-te că nu vei avea la tine vreun pachet cu gumă de mestecat!

Guvernul din Singapore a decis în anul 1992 să interzică comercializarea gumei de mestecat, pentru a menține străzile curate. Singura excepție, adusă printr-o modificare a legii în anul 2004, este guma „terapeutică‟, un fel de gumă de mestecat prescrisă în scopuri medicale, care poate fi găsită în farmacii.

Semințe de mac

În Singapore, nu doar guma de mestecat este interzisă, ci și semințele de mac sunt ținute departe de doritori. Deși este puțin probabil ca semințele de mac să te sufoce, ele pot conține urme de opiacee și, ca atare, sunt clasificate drept „mărfuri interzise‟, de către Biroul Central pentru Narcotice din țară. Semințele de mac pot fi importate numai după ce au fost autorizate de către autorități.

Articole asemănătoare

Back to top button