fbpx

Aici vei simți cu adevărat cum respiră plămânii. Locul cu cel mai curat aer de pe Pământ

Pe lângă faptul că are priveliști care-ți taie respirația, cu întinderi vaste de vegetație și ape cristaline, o zonă vântoasă şi izolată de pe insula australiană Tasmania, aflată în regiunea Asia-Pacific, are și cel mai curat aer de pe planetă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din 1976, acest pământ sălbatic şi bătut de vânturi găzduieşte Staţia de Măsurare a Poluării Aerului din Cape Grim, o infrastructură publică australiană însărcinată cu misiunea de a îmbutelia aerul.

Locuitorii peninsulei fac din mediul lor înconjurător, considerat relativ intact, un argument principal de promovare a acestei regiuni. Pentru a vinde carnea locală de vită, sunt promovate studii ştiinţifice despre calitatea aerului. Numărul în creştere de ferme eoliene şi de turişti veniţi pentru a respira aerul pur din zonă arată că reputaţia acestei regiune se construieşte treptat, transmite digi24.ro.

Mike Buckby, „cultivator de ploaie” la Cape Grim Water Company, colectează şi comercializează apele „care cad din cele mai pure ceruri ale Terrei”. Potrivit declaraţiilor sale, apa pe care o colectează are un gust remarcabil de dulce şi nu conţine nimic altceva decât H2O (doi atomi de hidrogen şi un atom de oxigen) şi molecule de sare marină.

În pofida acestor aspecte, peninsula australiană nu evită în totalitate nivelurile crescute de poluare. Când vântul bate dinspre nord, de la Melbourne sau Sydney, este posibil ca oamenii de ştiinţă să detecteze în aerul măsurat semnăturile chimice ale fabricilor din cele două metropole.

Articole asemănătoare

Back to top button