fbpx

Ai 18 ani și ești cetățean al Uniunii Europene? Alătură-te miilor de tineri din alte țări și călătorește gratuit pe tot continentul

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți oferă posibilitatea să călătorești prin Europa, utilizând ca mijloc principal de transport trenul. Astfel, vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fiecare an se organizează două runde de înscrieri, iar Uniunea Europeană le acordă tinerilor selectați permise de călătorie, cu care aceștia pot călători pe o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020.

În 2018, circa 30.000 de tineri au primit un permis de călătorie, iar următoarele înscrieri vor avea loc în perioada 2 – 16 mai curent, până la ora 12:00.

Cei are vor să aplice trebuie să ia în calcul anumite criterii:

  • trebuie să te fi născut între 2 iulie 2000 (inclusiv) și 1 iulie 2001 (inclusiv);
  • să ai naționalitatea unui stat membru al Uniunii Europene;
  • să introduci corect datele din cartea de identitate/pașaport pe formularul de înscriere.

După aceea, tot ce trebuie să faci este să răspunzi la un quiz și la întrebarea de departajare pentru a-ți confirma aplicarea.

Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, au fost prevăzute condiții speciale pentru a te ajuta să participi la concursul DiscoverEU.

De asemenea, poți lua legătura și cu alți câștigători DiscoverEU pentru a vă întâlni și pentru a călători împreună. Grupul DiscoverEU de pe Facebook este o platformă creată în acest sens, înscrie-te în grup și discută cu alți participanți.

Câștigătorii sunt încurajați să-și împărtășească experiențele de călătorie pe rețelele de socializare, cu hashtag-ul #DiscoverEU. Totodată, aceștia ar putea susține prezentări în cadrul școlii sau al comunității locale sau să participe la #concursul foto și video #DiscoverEU, unde pot câștiga premii.

Articole asemănătoare

Back to top button