fbpx

Agricultorii sunt pregătiți să protesteze și azi la Chișinău. Poliția: „Au admis abateri. Va fi împiedicată orice încălcare”

Urmare a protestelor care au avut loc în unele raioane ale Republicii, agricultorii s-au organizat și au continuat ieri manifestațiile în municipiului Chișinău. Pe parcursul deplasării organizate, participanții la proces au admis abateri, informează Poliția. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor legii, s-au admis abateri de la cadrul normativ: „Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice” și din Codul Contravențional „Blocarea intenţionată a unei benzi de circulaţie sau a arterelor de transport”, fapt pentru care Poliția anunță că va documenta și va acționa în condițiile cadrului legal.

Totodată, polițiștii amintesc că, în corespundere cu Hotărârea nr. 21 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, întrunirile, inclusiv și de acest gen, urmează a fi organizate cu:

– participarea unui număr mai mic de 50 de persoane;

– respectarea măsurilor de sănătate publică;

– întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului după modelul: nume, prenume, număr de telefon, adresă de domiciliu, etc.

De asemenea, întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

„Poliția este obligată să împiedice orice încălcare a legislației și a altor norme legale, recomandăm tuturor participanților să dea dovadă de comportament bazat pe comunicare și dialog”, a transmis astăzi Poliția RM, în cadrul unui comunicat.

În același timp, oamenii legii îndeamnă participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se abțină de la acțiuni ce contravin normei legale, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației.

Foto: GBM via Facebook

Amintim că, ieri, zeci de agricultori au protestat la Chișinău cu tractoare, referitor la reacția autorităților față de criza prin care trec aceștia. Potrivit internauților, aseară, șoseaua Hîncești ar fi fost blocată de manifestanți, formându-se ambuteiaje. Totodată, alți fermieri scandau la intrarea în Sîngera și Ialoveni.

Menționăm că, în această noapte, unii dintre agricultori au fost opriți de polițiști în apropiere de localitatea Dănceni, iar ceilalți au parcat vehiculele agricole sub podul de la Telecentru. Aceștia susțineau că vor scanda și astăzi.

Articole asemănătoare

Back to top button