fbpx

Agricultorii dau răgaz Guvernului. „Ne ducem acasă să prelucrăm pământul. Nu am cedat”

Agricultorii care au protestat în ultima perioadă în capitală suspendă manifestațiile. Ei spun că merg acasă să prelucreze pământul, însă promit să revină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Manifestanții declară că au așteptat măsurile de la fracțiunile parlamentare, însă nu au primit nici un răspuns din partea deputaților. Așadar, ei anunță că au transmis mesajele autorităților și dau răgaz Guvernului ca să găsească soluții.

„Avem obligațiunea morală față de cei care ne-au încredințat pământurile și nu suntem cei care dau cu piciorul în pământ și în obligațiunile noastre. Ne ducem acasă să ne facem datoria, să prelucrăm pământul, dar ne vom reîntoarce. Nu am cedat, pentru că ce am obținut noi este nimic. Doar dăm răgaz ca să ne facem lucrul și dăm răgaz Guvernului să găsească soluții”, spun  agricultorii.

Precizăm că, în această săptămână, Guvernul a majorat suma alocată Fondului de intervenție și plăți în agricultură, destinată compensațiilor pentru pierderile înregistrate în urma calamităților naturale asupra recoltei anului 2020, de la 200 de milioane până 300 de milioane de lei. Pentru fiecare hectar afectat de secetă sau grindină, proprietarii vor primi între 1100 lei și 3800 de lei, iar autoritățile promit că banii vor putea fi ridicați în două săptămâni din ziua depunerii dosarului la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Articole asemănătoare

Back to top button