fbpx

Agricultorii anunță că vor ieși din nou la protest

Reprezentanții agricultorilor acuză Guvernul de lipsă de acțiune și Parlamentul de neglijarea gravității problemelor cu care se confruntă sectorul agricol. Ei avertizează că, din cauza ignorării solicitărilor lor, vor relua protestele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Răbdarea agricultorilor a ajuns la limită și nu mai putem aștepta. Au trecut peste două luni de când am atenționat Guvernul asupra situației grave și a necesității de măsuri urgente, iar deja sunt mai bine de 40 de zile de la formarea Comisiei Speciale pentru Agricultură în Parlament”, se menționează în declarația semnată de Alexandru Bădărău, președintele Asociației Forței Fermierilor.

Primii care ar putea ieși în stradă „în viitorul apropiat” sunt agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir, avertizează Asociația „Forța Fermierilor”

Amintim că Guvernul a alocat, în ședința din 5 septembrie, 100 de milioane de lei din Fondul de intervenție pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de producătorii agricoli, urmare a secetei și arșiței puternice din această vară.

Potrivit agricultorilor, acest ajutor nu va acoperi nici pe jumătate cheltuielile cumulate la un loc aferente celor de judecată, cu executorii judecătorești sau penalitățile de întârziere la datorii a unui agricultor micro, mic sau mijlociu.

În context, fermierii solicită Parlamentului să intervină și să declare stare de urgență în agricultură.

Articole asemănătoare

Back to top button