fbpx

Agențiile de informații ale SUA: Putin vrea să captureze mare parte din Ucraina iar războiul ar putea dura mult timp

Președintele rus Vladimir Putin vrea să captureze mare parte din Ucraina, transmit agențiile de informații americane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trupele Moscovei au fost atât de slăbite de luptă, încât oficialii americani consideră că sunt capabile doar să obțină câștiguri teritoriale lente, scrie stirileprotv.ro.

Acest lucru înseamnă că războiul ar putea dura mult timp, spune directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines.

În martie, Moscova și-a reorientat eforturile spre acapararea zonei Donbas a Ucrainei, după ce nu a reușit să cucerească Kievul și alte șase orașe.

Putin încă are aceleași obiective pe care le avea și la începutul conflictului – de a cuceri mare parte din Ucraina, conform șefei agenției de informații. Însă, conform acestuia, Putin cel mai probabil nu își va atinge scopul în perioada următoare.

„Percepem o deconectare între obiectivele militare pe termen scurt ale lui Putin în acest domeniu și capacitatea armatei sale, un fel de nepotrivire între ambițiile sale și ceea ce armata este capabilă să realizeze”, a declarat aceasta la o conferință a Departamentului de Comerț al SUA.

De când a început să eșueze în capturarea Kievului, Rusia s-a concentrat pe cucerirea regiunii estice Donbas – o zonă industrială în care, după cum susține Putin în mod fals, Ucraina a comis genocid împotriva vorbitorilor de rusă.

Forțele ruse au câștiguri în acea zonă, recent preluând cntrolul în orașul Severodonețk, însă progresul a fost unul încet datorită ucrainenilor care au impus o rezistență puternică.

Șefa agenției de informații a sugerat că invazia Rusiei va dura „pentru o perioadă extinsă de timp” și că „imaginea rămâne destul de sumbră”.

Articole asemănătoare

Back to top button