fbpx

Aeroportul Atatürk din Istanbul și-a închis ușile. Cum vor fi operate cele aproximativ 2000 de zboruri?

Cunoscutul Aeroport Atatürk din Istanbul și-a oprit activitatea. Autoritățile locale au deschis un alt aeroport, situat la circa 40 de kilometri mai la nord, pe malul Mării Negre. De acolo vor fi operate zborurile interne și internaționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru această schimbare, de vineri a fost desfășurată o operațiune de mutare masivă. Circa 43.000 de tone de echipamente au fost transportate în camioane de la fostul aeroport, motiv pentru care trei autostrăzi au fost închise temporar.

Aeroportul Atatürk urmează pe viitor să opereze doar cursele cargo, tehnice şi oricare alte zboruri. Cu toate acestea, ele vor fi gestionate doar prin acordul Autorităţii Aeronautice a Turciei.

Pentru construirea aeroportului au fost cheltuite aproximativ opt miliarde de dolari, iar în primul an ar putea fi tranzitate circa 90 de milioane de pasageri. Totuși, potrivit autorităților, această capacitate ar putea fi extinsă până la 200 de milioane de pasageri pe an. Așadar, noul aeroport ar trebui să poată gestiona 2000 de zboruri pe zi, cu 500 mai multe decât cel vechi.

Menționăm că ultimul zbor de pasageri al vechiului Atatürk a fost operat sâmbătă, spre Singapore. Atât pasagerii fideli, cât și lucrătorii aeroportului au rămas încântați de „noua lor casă”, transmite protv.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button