fbpx

A vrut să atace doar o companie, dar a lăsat o țară întreagă fără internet. Gafa de proporții a unui hacker profesionist

Și-a propus să atace de la distanță o companie, dar a reușit să lase o țară întreagă fără internet. Este vorba despre un hacker britanic în ceea ce face, care a atacat rețelele din Liberia, timp de mai multe zile. Acesta fusese angajat de o persoană dintr-o companie rivală pentru a compromite concurența, dar în final, nimeni din țara africană nu a mai putut să acceseze internetul. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Daniel Kaye, în vârstă de 30 de ani, a compromis compania de telecomunicații Lonestar, iar aceasta a pierdut zeci de milioane de dolari în urma atacurilor. Mai mult decât atât, internetul a picat nu numai pentru clienții companiei vizate, ci și pentru orice utilizator aflat în țara africană. Hackerul a fost plătit cu 10.000 de dolari pe lună de un angajat al companiei rivale de telecomunicații, Cellcom.

Hackerul a fost prins când se întorcea dintr-o vacanță și condamnat la 32 de luni de arest. Informaticianul amator, care a spus că a dobândit singur toate cunoștințele necesare, a creat un virus pe care l-a numit Mirai #14, scrie presa străină. Cu ajutorul acestuia a obținut controlul unui număr impresionant de camere de supraveghere aflate în funcțiune în China, exploatând o breșă de securitate.

Englezul a determinat camerele conectate la internet să trimită fluxuri continue de date către serverele din Liberia ale companiei Lonestar. Acestea au cedat în urma atacului și nu au putut fi repuse în funcțiune. Hackerul controla camerele chinezești la bunul său plac, chiar de pe propriul telefon mobil. Atacul pe care l-a folosit se numește DDOS – Distributed Denial of Service și este destul de comun în lumea cyber – criminalilor. Este însă pentru prima dată când a fost folosit la o scară atât de vastă, astfel încât să lase o țară întreagă fără internet.

Articole asemănătoare

Back to top button