fbpx

A vorbit vulgar despre Allah. Un copil de 13 ani, condamnat la un deceniu de pușcărie, iar mama sa – atacată de gloată

Un copil de 13 ani din Nigeria a fost pedepsit cu un deceniu de pușcărie după ce a folosit cuvinte vulgare la adresa lui Allah când se certa cu un prieten. UNICEF condamnă sentință, iar avocații declară că aceasta contravine normelor Constituției nigeriene. 

Chiar dacă au depus contestațiile corespunzătoare, apărătorii anunță că autoritățile din regiunea Kano, unde s-a întâmplat totul, nu le-ar permite să se întâlnească și să discute cu adolescentul, transmite CNN. Mai mult, potrivit lor, blasfemia nu este recunoscută drept infracțiune în Nigeria.

„Condamnarea acestui copil de 13 ani, Omar Farouk, la 10 ani de închisoare cu muncă slabă este greșită. Neagă toate principiile fundamentale de bază ale drepturilor copilului și justiției copilului, pe care Nigeria le-a semnat”, a transmis reprezentantul UNICEF, Peter Hawkins.

Condamnarea minorului, însă, nu este unica problemă. Imediat după arestarea adolescentului, casa acestuia a fost atacată de gloată, iar mama lui a fost nevoită să se refugieze în altă localitate.

Articole asemănătoare

Back to top button