fbpx

A fost lansată o bibliografie fundamentală în domeniul muzicii. Ce conține lucrarea

La 1 octombrie, în cadrul unui eveniment on-line a fost lansată bibliografia retrospectivă Publicații muzicologice ale profesorilor Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (1946-2016) – alcătuitori: Matvei Brașovean, Aurelia Gribincea).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bibliografia este rezultatul unei cercetări bibliografice fundamentale de mai mulți ani în domeniul muzicologiei și continuă tradiția Bibliotecii Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de a elabora bibliografii în domeniul artelor.

Prezenta bibliografie reflectă activitatea științifică, didactică și publicistică în domeniul artei și învățământului muzical desfășurată de profesorii și doctoranzii Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice și a instituțiilor predecesoare pe parcursul anilor 1946-2016. Această lucrare va contribui substanțial la valorificarea și promovarea publicațiilor profesorilor AMTAP.

Bibliografia îmbogățește informația despre arta muzicală în Republica Moldova și oferă posibilitatea de a face o sinteză asupra cercetărilor muzicologice efectuate pe parcursul a 71 ani.

Lucrarea acoperă o mare varietate de subiecte referitoare la diverse aspecte ale artei muzicale și este structurată în trei compartimente mari: Lucrări științifice, Lucrări metodico-didactice și Studii și referințe privind activitatea artistică muzicală.

Această amplă bibliografie, cu un impresionant număr de înregistrări bibliografice – 3051, își va dovedi utilitatea în cercetarea muzicologică din Republica Moldova și în promovarea artei muzicale naționale în străinătate, ne-a relatat Rodica Avasiloaie, coordonatoarea și responsabilul de ediție a bibliografiei, directorul Bibliotecii AMTAP.

Articole asemănătoare

Back to top button