fbpx

A fost introdusă pe lista amenințărilor urgente. O nouă infecție afectează oamenii din mai multe colțuri ale Globului

Candida auris este o infecție periculoasă care se răspândește rapid. Aceasta a afectat deja, la nivel global, un număr mare de persoane cu sistem imunitar slab.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Recent, medicii au descoperit infecția la un bărbat în vârstă care a fost internat într-un spital din SUA. Acesta a fost izolat în unitatea de terapie intensivă și a decedat după ce a petrecut 90 de zile în spital, însă Candida auris nu a dispărut. În urma unor teste, medicii au descoperit că aceasta se împrăştiase peste tot în camera pacientului.

„Totul a ieşit pozitiv la teste – pereţii, patul, uşile, perdelele, telefoanele, chiuveta, ţevile. Salteaua, cadrul patului, fereastra, tavanul, era peste tot”, a declarat directorul spitalului.

În ultimii cinci ani ciuperca a afectat mai multe instituții medicale din Venezuela, Spania, Marea Britanie, India și Pakistan. Recent, virusul a fost descoperit în New York, New Jersey şi Illinois, unde Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au adaugat-o pe lista „ameninţărilor urgente”, transmite The New York Times.

 

Articole asemănătoare

Back to top button