fbpx

A fost desemnată Capitala Mondială a Arhitecturii în 2020. Ce presupune titlul oferit orașului învingător?

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a anunţat vineri că Rio de Janeiro va fi Capitala Mondială a Arhitecturii în anul 2020. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Orașul brazilian este primul din lume care a primit acest titlu, în contextul unui proiect lansat de UNESCO în colaborare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA), în noiembrie 2018. În cadrul acestuia, Rio va găzdui Congresul Mondial al UIA din iulie 2020.

Potrivit UNESCO, orașele care vor deține titlul de Capitală Mondială a Arhitecturii vor deveni forumuri internaţionale de dezbateri ce vizează provocări globale din punct de vedere al culturii, patrimoniului cultural, planificării urbane şi arhitecturi, scrie presa străină.

„Iniţiativa Capitala Mondială a Arhitecturii subliniază angajamentul comun al UNESCO şi UIA de a conserva patrimoniul arhitectural în contextul urban”, a declarat Ernesto Ottone Ramirez, asistent pentru Cultură al directorului general al UNESCO.

Rio de Janeiro s-a confruntat pentru titlu cu Paris și Melbourne. Orașul este unul dintre cele mai vechi din Brazilia, fiind cunoscut pentru amestecul arhitecturii moderne cu cea colonială, dansurile tradiționale braziliene și cel mai vestit carnaval din lume.

Articole asemănătoare

Back to top button