fbpx

A fost aprobat proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020

Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința de astăzi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor vor atesta o creştere de 9,6% în raport cu veniturile aprobate pentru anul 2019. Totodată, cheltuielile vor fi cu 7,3% mai mari decât în anul curent.

Contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii au fost prognozate cu o creştere de două miliarde de lei sau cu 15,7% faţă de suma contribuţiilor aprobate pentru 2019.

De asemenea, transferurile primite în cadrul bugetului public naţional, prognozate pentru anul 2020, au fost incluse în volum de 8,5 miliarde de lei, cu o creştere de 4,9% faţă de suma preconizată pentru anul 2019.

Volumul cheltuielilor a fost determinat în baza prevederilor actelor legislative şi normative în vigoare, analizei dinamicii contingentului beneficiarilor de prestaţii sociale şi mărimii medii lunare a acestora, cu aplicarea indicatorilor macroeconomici, prognozaţi de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Articole asemănătoare

Back to top button