fbpx

A devenit cunoscută în Franța, Olanda și Germania, iar acum va vernisa și la Chișinău. Vino să admiri picturile moldovencei Florina Breazu

Pe 6 martie, începând cu ora 19:00, iubitorii de artă se vor putea delecta cu picturile Florinei Breazu, moldoveanca devenită cunoscută pe plan internațional datorită conceptului rafinat și subtil de Expresionism Abstract. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După numeroase expoziții în orașele din România, Franța, Germania, Belgia, Olanda și Rusia, artista va vernisa și la Chișinău. Conceptul de Expresionism Abstract regăsit în picturile sale se evidențiază prin culorile uimitoare și nuanțele neobișnuite de lumină care produc la început senzații de căldură și frig, apropiere și distanță, fiind acompaniate de un stil avangardist.

Florina Breazu a debutat în 1992 la o expoziție de binefacere pentru ajutorarea sinistraților moldoveni din conflictul transnistrean, urmând apoi o activitate artistică intensă, organizând expoziții personale aproape anual. Din 2001 a început să își expună lucrările și în străinătate, participând la Tabere de creație atât în România, cât și în Rusia și Bulgaria. Datorită acestor apariții, lucrările sale își găsesc loc în numeroase colecții publice și private din Republica Moldova și de peste hotare.

Eforturile i-au fost răsplătite cu premii și distincții, în 2008 primind Titlul onorific de Maestru în Artă. Are o bogată activitate didactică și pedagogică în calitate de lector al Academiei de Pictură Stati Art Chișinău.

Expoziția va avea loc la iHUB, iar intrarea va fi gratuită.Cei interesați să viziteze expoziția sunt rugați să se înregistreze din timp aici.

Articole asemănătoare

Back to top button