fbpx

25 de angajați ai școlilor și grădinițelor din Chișinău sunt infectați cu virusul COVID-19

Chiar dacă grădinițele și școlile din țară nu au fost deschise pe timp de pandemie, angajații unor instituții de învățământ pleacă la muncă. Actualmente, sunt înregistrate 25 de cazuri active de coronavirus în rândurile angajaților din instituțiile educaționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit viceprimarei de Chișinău, Angela Cutasevici, săptămâna precedentă au fost înregistrate 13 cazuri noi de infecție cu virusul COVID-19 în rândurile angajaților școlilor și grădinițelor. Șase persoane sunt din instituțiile preșcolare și șapte persoane – din instituțiile de învățământ secundar.

Amintim că grădinițele rămân închise până pe 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Până la redeschidere, vor fi desfășurate activități de pregătire și ședințe în cadrul cărora se va discuta despre mecanismul prevăzut pentru redeschiderea instituțiilor preșcolare în perioada post-COVID-19, precum și măsurile de protecție care urmează a fi respectate de către angajații grădinițelor și părinți.

Articole asemănătoare

Back to top button