fbpx

23,5 milioane de euro pentru reabilitarea căilor ferate. R. Moldova semnează un acord de împrumut cu BERD

A fost semnat un Acord de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de 23,5 milioane de euro pentru achiziția locomotivelor şi restructurarea infrastructurii feroviare. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, miercuri, 6 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Banii vor fi alocați pentru modernizarea infrastructurii căii ferate pe tronsonul Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, acest segment fiind cel mai aglomerat tronson de cale ferată din țară, care asigură tranzitul de mărfuri din România și Ucraina”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au precizat că în cadrul Proiectului de achiziție a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare s-a realizat „Componenta 1 – Locomotive” unde au fost procurate, cu ajutorul UE, 12 locomotive magistrale pentru Î.S. Calea Ferată din Moldova.

„Implementarea proiectului va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor în domeniu, dar și la asigurarea transportului de mărfuri și pasageri, fără restricții de viteză și masă. Totodată, în sudul țării va fi posibilă efectuarea transportului feroviar de pasageri, care la moment este stopată”, comunică Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button