fbpx

11 ucraineni, prinși în timp ce intrau ilegal în R. Moldova. Trecerea lor ar fi costat 40.000 de euro

11 bărbați ucraineni au ajuns în mod clandestin în Republica Moldova. Unul dintre străini este suspectat că ar fi fost călăuză, iar pe cauză se cunoaște că organizatorii urmau să primească peste 40.000 de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Săptămâna precedentă, ca urmare a continuării acțiunilor pe linie de prevenire și combatere a migrației ilegale la frontiera de stat, patrula mobilă a surprins pe direcția localităților Basarabeasca (MDA) – Serpneovoe (UA) mai multe persoane. Cu ajutorul dispozitivelor de vedere nocturnă, polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile persoanelor în timp ce traversau ilegal hotarul moldo-ucrainean, fiind depistați și identificați 11 bărbați din Ucraina.

În cadrul documentării cazului, în coordonare cu Procuratura Basarabeasca, este suspectat unul dintre cetățenii ucraineni, un bărbat de 24 ani, că ar fi călăuză pentru conaționalii săi.

În continuare, pe caz sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pedeapsă penală (art. 362/1 alin.2 lit. b, c, Cod Penal al Republicii Moldova). Pe parcursul investigațiilor persoanele implicate beneficiază de prezumția nevinovăției.

Totodată, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și destructurării grupului infracțional specializat pe organizarea migrației ilegale din Ucraina în Moldova, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD cooperează cu grănicerii ucraineni, prin schimb de date și informații, inclusiv activități operaționale comune.

Articole asemănătoare

Back to top button