fbpx

11 alerte false cu bombă în doar 15 minute. Cum un chișinăuian a „terorizat” Poliția

Poliția municipiului Chișinău a fost sesizată marți, la ora 22:50, prin 11 apeluri la serviciului 112, de către un bărbat care a afirmat că la mai multe instituții ale statului, s-ar afla obiecte explozibile, declară autoritățile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La adresele indicate s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă a Poliției municipiului Chișinău (BPRO), grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind și solicitată intervenția specialiștilor de la „Bombteh”.

În urma verificărilor efectuate de specialiștii din cadrul seviciului ”Bombteh”, nu au fost depistate obiecte suspecte și explozive.

Astfel bărbatul care s-a dovedit a fi în vârstă de 30 de ani și locuitor a capitalei, a fost identificat și reținut în scurt timp de către Batalionul de patrulare și reacționare operativă (BPRO) din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.

În cadul audierilor individul și-a recunoscut vina, comunicând că a efectuat apelurile pentru a verifica eficiența și timpul de reacție al serviciilor specializate.

„Am sunat din motiv analitic pentru a vedea eficiența organelor de stat și pentru a vedea cât de pregătite sunt pentru a apăra țara”, declară inculpatul.

Actualmente bărbatul se cercetează în stare de libertate, iar pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button