fbpx

Stoianoglo este candidatul susținut de socialiști la prezidențiale. Dodon îndeamnă opoziția „să dea dovadă de înțelepciune”

Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general al Republicii Moldova, este candidatul susținut de Partidul Socialiștilor la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PSRM, Igor Dodon, într-un briefing de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a îndemnat forțele de opoziție să susțină candidatura lui Stoianoglo.

„Noi nu vom înainta un candidat al partidului, ci vom susține un candidat apartinic, un candidat unic, de compromis național, în jurul căruia să fie posibilă consolidarea mai multor forțe de opoziție. Și în jurul căruia să fie posibilă mobilizarea unor mari segmente ale cetățenilor alegători.

Precizez, propunerea de a susține un candidat comun la prezidențiale a fost luată astăzi de executivul politic al Partidului Socialiștilor. Noi am considerat că în condițiile politice actuale, trebuie să ne ghidăm de interesul național al țării și trebuie să facem tot posibilul pentru a consolida un front comun al opoziției, fiindcă doar așa vom putea înlătura guvernarea PAS de la putere, o guvernare care este distructivă pentru popor.

În decizia de azi, Partidul Socialiștilor a ținut cont de toate discuțiile și recomandările din ultima jumătate de an, cu participarea societății civile și cu alte partide, care au afirmat că este necesar ca opoziția să se unească în jurul unui candidat neutru, apartinic și care să aibă o autoritate publică pe larg recunoscută atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării”, a declarat Igor Dodon.

Politicianul s-a arătat sigur de faptul că mai mulți lideri de opinie, demnitari și politicieni vor susține candidatura anunțată: „Cu acest prilej, fac apel către toți liderii politici să dea dovadă de înțelepciune, să lase deoparte ambițiile personale și să susțină candidatura lui Alexandru Stoianoglo la funcția de șef de stat. Vă propun să ne întâlnim și să discutăm pașii de mai departe. Aceasta e o șansă unică pentru Moldova”.

Articole asemănătoare

Back to top button