fbpx

Răcorește-te sănătos și delicios. Șase tipuri de limonadă de gustat în acest weekend fierbinte

Vara a pus stăpânire pe țară, iar temperaturile înalte ne fac să căutăm metode de a ne răcori și a ne potoli setea. Și ce poate fi mai potrivit într-o zi aridă decât un păhar de limonadă rece și savuroasă?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru că e perioada fructelor, iar la piețe și în magazine găsim căpșuni, caise, zmeură și alte fel de fel de bunătăți, de ce să nu improvizăm acasă și să facem chiar noi cea mai gustoasă băutură răcoritoare. Și dacă meteorologii au emis Cod galben de vreme caniculară, ZUGO recomandă 5 tipuri de limonadă care se fac cât clipești cu ochiul și care trebuie neapărat gustate în acest weekend fierbinte.

1. Limonadă cu căpșuni

Stoarceți 1-2 lămâi. Spălați, tăiați sau mărunțiți prin blender căpșunele. Adăugați la cele două ingrediente apa, mierea sau zăharul și câteva frunze de mentă. Lăsați băutura la frigider pentru 30 de minute, iar mai apoi, pentru un plus de răcoare, serviți cu gheață.

2. Limonadă cu piersici

Stoarceți 1-2 lămâi. Decojiți câțiva piersici. Tăiați-i mărunt și lăsaţi-i pentru câteva minute într-un vas cu puțin zahăr şi sucul de lămâie stors. Amestecați totul și adăugați apa.

3. Limonadă cu ghimbir

Stoarceți 1-2 lămâi. Radeți ghimbirul și amestecați-l cu miere. Adăugați apă peste toate ingredientele, amestecați și decorați cu 2-3 frunze de mentă. Serviți cu gheață.

4. Limonada cu grepfrut

Stoarceți 1-2 lămâi și 2 grepfruturi. Amestecați sucul obținut cu apă, adăugați puțin zahăr vanilat și miere. Decorați cu felii de lămâie și mentă.

5. Limonadă cu rom

Stoarceți 1-2 lămâi. Amestecați sucul obținut cu apă, adăugați miere și câțiva mililitri de rom. Lăsați la rece pentru 30 de minute, iar mai apoi decorați cu felii de citrice și mentă.

6. Limonadă cu levănțică

Puneți la fiert o cratiță cu apă și zahăr. Când începe a fierbe, iar zahărul s-a topit, opriți focul și adăugați florile proaspete de levănțică și lăsați pentru 20 de minute. Strecurați compoziția, lăsați să se răcoarească, iar mai apoi adăugăm sucul stors din lămâi. Decorați cu mentă sau felii de citrice și seviți cu gheață.

Articole asemănătoare

Back to top button