fbpx

Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat la UE

Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană a Republicii Moldova

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Proiectul prezentat de către delegația Comisiei Parlamentare de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova a fost susținut de marea majoritate a europarlamentarilor.

„Este cel mai ambițios document privind R. Moldova adoptat vreodată de o instituție a UE”

„În rezoluția votată astăzi cu largă majoritate de Parlamentul European solicităm acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Această rezoluție este cel mai ambițios document privind Republica Moldova adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene”, susține europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

„Republica Moldova este la fel de importantă pentru securitatea și stabilitatea Uniunii Europene cum este și Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Autoritățile și cetățenii Republicii Moldova au acționat în spirit european și au oferit hrană, adăpost și îngrijire medicală sutelor de mii de refugiați ucraineni care au intrat în țară fugind din calea războiului.

De aceea, obiectivul meu a fost de la început ca tot ceea ce Parlamentul European îi oferă Ucrainei în materie de perspectivă europeană să îi ofere și Republicii Moldova”, afirmă Mureșan.

Articole asemănătoare

Back to top button