fbpx

video | Ruşii ar fi ucis bătrân în Mariupol: Un tanc a tras fără motiv asupra civilului ucrainean

Mariupol este acum complet distrus. Imaginile surprinse în ultimele zile de o dronă arată un oraş fantomă. Cel puţin 2500 de oameni au murit în oraşul-port, de la începutul conflictului din Ucraina, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Numărul a fost anunţat de consilierul prezidenţial ucrainean Oleksîi Arestovici, datele provenind de la administraţia municipală. Arestovici a acuzat şi Rusia că a împiedicat sosirea convoaielor umanitare în oraşul care este înconjurat de forţele Moscovei.

Ruşii au început să atace oraşul din sudul Ucrainei. Tragerile, după cum au explicat oficialii locali, au avut loc de pe nave ruseşti care au venit lângă satul Bilosaraiska Kosa.

Sunt filmări groaznice, precum cea cu uciderea unui locuitor din Mariupol. Un bărbat în vârstă atrage atenţia asupra lui, ca să nu fie împuşcat, dar un tanc rus a tras fără milă şi l-a spulberat

Acesta este doar cel mai recent episod de acest gen. Pe 28 februarie, doi bătrâni au fost loviţi în acelaşi mod, în timp ce se aflau în maşina lor. Loviţi de un tanc, corpurile lor au fost carbonizate.

Între timp, civilii care încearcă să scape de Mariupol povestesc despre scene disperate. Un total de 312 civili, inclusiv aproape 100 de copii, au fost evacuaţi în ultimele 24 de ore, a anunţat sediul teritorial de apărare al Republicii Populare Doneţk (RPD), entitatea separatistă din estul Ucrainei. Separatiştii au făcut cunoscut faptul că 1.317 de civili au fost evacuaţi între 5 şi 16 martie.

Articole asemănătoare

Back to top button