fbpx

video | Regimentul Azov anunță că a primit ordinul de a înceta lupta pentru apărarea Mariupolului

Comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denys Prokopenko, a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care afirmă că guvernul de la Kiev a dat ordinul de a înceta lupta pentru apărarea Mariupolului, potrivit BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Militarii din Regimentul Azov au apărat combinatul siderurgic Azovstal din orașul Mariupol din sudul țării săptămâni întregi, în ciuda asediului continuu și al bombardamentelor forțelor rusești.

Rusia a afirmat vineri că aproximativ 2000 de soldați s-au predat forțelor sale – o cifră similară cu estimările publicate de Ministerul britanic al Apărării, scrie g4media.ro.

„Ziua 86 a apărării Mariupolului. Conducerea militară superioară a dat ordinul de a salva viața și sănătatea militarilor din garnizoană și de a înceta apărarea orașului. În ciuda luptelor grele, a luptei de apărare în timp ce eram încercuiți și a lipsei de aprovizionare, am continuat să reiterăm cele trei condiții cele mai importante pentru noi. Și anume, civilii, răniții și cei care au fost uciși în luptă.

Am reușit să evacuăm civilii, răniții au primit tratamentul medical necesar și am reușit să îi evacuăm pentru a fi schimbați și returnați în teritoriile controlate de Ucraina. În ceea ce privește acei eroi căzuți la datorie, procesul este în curs de desfășurare. Și sper că, în viitorul apropiat, rudele și întreaga Ucraină îi vor putea înmormânta cu onoare. Glorie Ucrainei”, se arată în mesajul locotenent-colonelului Denis Prokopenko.

Articole asemănătoare

Back to top button