fbpx

video | O înregistrare publicată de CNN ar arăta soldați ruși împușcând de la spate doi civili lângă Kiev

Soldații ruși au împușcat de la spate doi civili neînarmați în timpul unui jaf la o reprezentanță auto din jurul Kievului, arată imaginile video publicate joi de CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CNN a obținut imagini video de supraveghere a ceea ce este acum investigat ca o crimă de război de către procurorii ucraineni. Ambii civili au murit în urma împușcăturilor, care contravin așa-numitelor reguli de război care interzic luarea în vizor a civililor.

CNN a identificat victimele. Una dintre ele a fost proprietarul reprezentanței de vehicule care a fost jefuită, a cărui familie nu dorește să fie numită. Cealaltă victimă a fost Leonid Oleksiyovych Plyats, un bunic în vârstă de 68 de ani care lucra ca paznic acolo.

Înregistrarea video publicată este compilată de mai multe camere din jurul proprietății și, deși nu are sunet, imaginile sunt clare. A fost o ucidere lașă, cu sânge rece, a doi oameni neînarmați, mai notează CNN.

În imagini se poate observa cum cinci soldați ruși sosesc și încearcă să pătrundă în reprezentanța auto, trăgând în încuietori și spărgând geamuri. În timp ce proprietarul se apropie cu mâinile ridicate, aceștia îl opresc și par să-l percheziționeze pentru a căuta arme. Apoi sosește paznicul Plyats și este și el percheziționat. Se pare că se poartă o conversație înainte ca soldații să se îndepărteze, iar cei doi civili încep să se întoarcă la postul lor de pază.

Apoi, cel puțin doi dintre soldați vin în spatele bărbaților și deschid focul. Ambii civili cad la pământ.

CNN a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului rus al Apărării, dar nu a primit niciun răspuns.

Un procuror ucrainean de rang înalt spune că incidentul este investigat ca o crimă de război după ce a vizionat înregistrarea video obținută de CNN, notează g4media.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button