fbpx

video | O bătrână care a supraviețuit asediului Leningradului din anii ’40, ridicată de polițiști la un protest pașnic anti-război

Au fost din nou proteste în Rusia, unde oamenii îi cer lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina. Și, ca de fiecare dată, manifestațiile au fost înăbușite de forțele de ordine. Printre protestatari s-a aflat și Yelena Osipova, o rusoaică pensionară, supraviețuitoare a asediului Leningradului din anii ’40. Și ea a fost ridicată de forțele de poliție care au intervenit la proteste, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Yelena Osipova a protestat, miercuri seară, contra războiului din Ucraina și a fost ridicată de scutieri, scrie The Guardian. Autoritățile din Rusia nu permit demonstrații sau marșuri, iar participarea la acestea poate avea consecințe grave și poate duce la amenzi sau chiar arestări.

Cu toate acestea, miercuri seară au avut loc demonstrații în zeci de orașe din Rusia. Cel puțin 6000 de oameni au ajuns în arest pentru că au cerut încetarea războiului.

Alexei Navalnîi, unul dintre principalii critici ai lui Vladimir Putin, a cerut din închisoare organizarea de manifestații în toată lumea, în fiecare zi a săptămânii.

Între timp, apar informații tot mai îngrijorătoare. Consiliul Federației Ruse, camera superioară a Parlamentului, se va întruni vineri într-o ședință neprogramată. Analiștii ruși, citați de The Guardian spun că există speculații că țara ar putea impune legea marțială. Introducerea legii marțiale ar da autorităților puteri mari de a limita libertatea de mișcare și libertatea de exprimare.

Articole asemănătoare

Back to top button