fbpx

video | Mesajul lui Zelenski de 9 mai: Luptăm pentru libertatea copiilor. Foarte curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a venit cu un mesaj în contextul zilei de 9 mai. Într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare, acesta a vorbit despre faptul că „foarte curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Luptăm pentru libertatea copiilor noștri și, prin urmare, vom câștiga. Nu vom uita niciodată ce au făcut strămoșii noștri în al Doilea Război Mondial, unde au fost uciși peste opt milioane de ucraineni. Și foarte curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina”, a relatat Zelenski în mesajul său video.

Între timp, Vladimir Putin a reluat în discursul de la Moscova, de 9 mai, mesajul propagandistic despre ceea ce a numit în continuarea ca fiind „operațiunea militară specială” din Ucraina și atacurile la adresa NATO și a aliaților. „S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume”, a spus el.

Putin a spus că la sfârșitul anului trecut Occidentul pregătea în mod deschis un atac asupra Donbasului și Crimeei, iar la Kiev au existat apeluri pentru arme nucleare care creează „o amenințare inacceptabilă chiar la granița noastră”.

El a acuzat SUA și „slujitorii săi” că provoacă o amenințare, iar „pericolul creștea în fiecare zi”. Putin a spus că Rusia îi sărbătoreşte ca tovarăşi stimaţi pe cei din armatele aliate, inclusiv pe englezii, francezii şi americanii care au luptat alături de Uniunea Sovietică în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Articole asemănătoare

Back to top button