fbpx

video | Kievul, atacat cu rachete. Răniți și oameni scoși de sub dărâmături, printre care o fetiță de 6 ani

Mai multe explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Serviciile de urgență au evacuat oamenii în urma atacului rusesc cu rachete asupra capitalei Kiev, patru persoane fiind spitalizate. Primarul capitalei a precizat că încă mai sunt rezidenți sub dărâmături. Una dintre rachete a lovit o grădiniță, potrivit ministrului de interne. Mai mulți oameni au fost scoși de sub dărâmături, printre care o fetiță de șase ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Serviciile de urgență au evacuat oamenii în urma atacului rusesc cu rachete asupra capitalei Kiev, 4 persoane fiind spitalizate, a menționat primarul Vitali Kliciko.

Potrivit acestuia, există oameni prinși sub dărâmăturile unei clădiri de nouă etaje din Kiev, care a fost lovită de o rachetă rusească în dimineața zilei de duminică.

„Un total de 25 de locuitori au fost evacuați dintr-o casă din districtul Shevchenkivskyi unde a lovit racheta. În total, patru victime au fost internate la spital. Inclusiv o fetiță de șapte ani care a fost scoasă din dărâmături și ulterior salvată de mama ei. Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare”, a anunțat Kliciko.

Video: ДСНС України

Serviciul de Stat de Urgență a transmis că o clădire a luat foc și trei etaje superioare au fost parțial distruse. În total, rușii ar fi tras 14 rachete asupra capitalei și a regiunii Kiev.

Ajunsă la faţa locului, o echipă AFP a văzut ultimele trei etaje ale unei clădirii în flăcări şi casa scării complet distrusă, în timp ce poliţia a izolat zona. Exploziile au avut loc în jurul orei 6.30, la jumătate de oră după declanşarea sirenelor antiaeriene în capitală.

„O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Kiev, resturile au căzut asupra unui sat”, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, pe Telegram, adăugând că „inamicul a lovit capitala”.

„Ambulanţe şi personal de prim ajutor se află la faţa locului. În două clădiri se desfăşoară salvarea şi evacuarea locatarilor”, a precizat și Kliciko, care s-a dus acolo.

Noile lovituri vin la o zi după un atac cu rachete asupra oraşului Sarnî din vestul Ucrainei, în care au fost ucise cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.

Precedenta lovitură rusă asupra capitalei a avut loc la începutul lunii iunie şi a vizat o fabrică de la periferia Kievului, rănind o persoană, notează hotnews.ro.

La sfârşitul lunii aprilie, un alt bombardament rus a lovit capitala în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres. O jurnalistă ucraineană de la Radio Libertatea a fost atunci ucisă în apartamentul ei.

Articole asemănătoare

Back to top button