fbpx

video, foto | Kiev: Cel puţin şase morţi după ce un centru comercial a fost făcut una cu pământul. Rusia confirmă atacul

(update 15:55) Potrivit RIA Novosti, armata rusă a subliniat că centrul comercial distrus la Kiev era folosit de forțele ucrainene pentru lansarea focurilor de artilerie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 12:47) Armata rusă susține că centrul comercial distrus de rachetele rusești ar fi fost folosit pe post de acoperire de către militarii ucraineni.

Știrea inițială:

Cel puţin şase persoane au murit într-un bombardament la Kiev, capitala Ucrainei, în noaptea de duminică spre luni, a constatat un jurnalist al AFP, într-un moment în care forţele ruse încearcă în continuare să încercuiască oraşul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Şase cadavre erau întinse luni dimineaţă în faţa centrului comercial Retroville, în nord-vestul Kievului, potrivit unui jurnalist al AFP, citat de Agerpres.

Locul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, la fel ca un club de fitness din parcare, a constatat un reporter al AFP. Pe o porţiune de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare contorsionate.

Luni dimineaţă, pompierii şi militarii încercau să vadă dacă sub dărâmături se mai află şi alte victime.

Autoritatea de apărare civilă a precizat luni dimineaţă pe Facebook că cel puţin patru persoane au murit, potrivit DPA.

Primarul oraşului, Vitali Kliciko, a spus că mai multe clădiri rezidenţiale din cartierul istoric Podilski au fost avariate şi au luat foc, alături de centrul comercial din zonă.

În cursul nopţii, echipele de salvare au transmis că „tiruri inamice” au provocat un incendiu pe mai multe etaje ale centrului comercial, situat în cartierul Podilski.

Articole asemănătoare

Back to top button