fbpx

video | Drumurile s-au transformat în scenă de spectacol. Povestea emoționantă a chitaristului aruncat de război pe străzi: Mi-e frică

La Cernăuți, aproape de granița cu România, alarmele sună de câteva ori pe zi. Cei care trăiesc aici spun că sunt norocoși, până acum în orașul lor nu au fost bombardamente. „Îți poți da seama ca este razboi, doar uitandu-te la chipurile oamenilor care merg pe stradă!” – povestește Alex Buzică, trimisul special Radio România în Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În fiecare dimineață, în parcul central au loc scene emoționante. Din când în când, liniștea apăsătoare a orașului este spartă de glasul ucrainienilor care cântă imnul. Atunci, mașinile se opresc. La fel și pietonii, iar cei mai mulți dintre ei cântă împreună. Cel mai probabil, sunt singurele momente când oamenii se bucură că sunt împreună și își oferă unii altora dovezi clare de patriotism, scrie hotnews.ro.

Cei mai mulți artiști sunt și ei, tot pe străzi. Mulți aleg zona pietonală. Tot acolo merge și Vladimir, un tânăr chitarist. Avea o viață frumoasă înainte de război – își realizase visul și cânta într-o formație. Acum, artistul susține mici recitaluri, în schimbul unor sume de bani lăsate de trecători.

Cântă in engleză și zâmbește, dar în spatele acestui zâmbet se ascunde o poveste la fel de dureroasă ca piesele pe care le cântă… „Nu pot spune ca nu îmi este frică, nimic nu mai este normal. Cu siguranță, oamenii își vor reveni după ce vom scăpa de războiul acesta.

Înainte de razboi, eram muzician, cântam într-o formație la chitară, nu lucram decât in domeniul muzical, eu scriam versurile, atat in engleză cât și în ucraineană sau rusă, iar trupa îmi cânta compozitiile.

Acum, nu mai fac acest lucru, mai ales ca nu mai am când, pentru ca locuiesc la mine alți șase membri ai familiei impreuna cu 3 copii mici, fugiti din Harkiv de teama razboiului: matușa mea, sora mea, soțul ei și verisorii impreuna cu cei mici. Sunt afectați foarte rău de război!

Ieri, totul era ok, iar astăzi, uite unde suntem. Dar e bine ca aici este pace, în Cernăuți. Revenind la muzică, acum nu mai produc nimic, din acest motiv am decis sa ies sa cânt pe strada, așa mai câștig un ban.

Momentan sunt calm si asta le doresc tuturor, sa fie calmi si sa se gândească la faptul că, undeva, unii oameni sunt grav afectati de bombardamente si trebuie sa ne rugăm pentru ei, încerc să gândesc pozitiv”, mai spune Vladimir.

Articole asemănătoare

Back to top button