fbpx

video | „Donețk, Lugansk, Zaporojie, Herson – Rusia”. Putin se pregătește să anexeze oficial regiunile ucrainene

În Piața Roșie din Moscova au fost instalate ecrane video gigantice, cu panouri pe care scrie „Donețk, Lugansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”, transmite The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moscova este pregătită să anexeze oficial o porțiune din Ucraina în urma unor așa-zise referendumuri care au fost denunțate de Occident, scrie g4media.ro.

Locuitorii care au fugit în zonele controlate de Ucraina în ultimele zile au povestit că oamenii au fost forțați să marcheze buletinele de vot în stradă de către funcționari ambulanți sub amenințarea armelor.

Șeful camerei superioare a parlamentului rus a declarat că ar putea lua în considerare încorporarea celor patru regiuni pe 4 octombrie, cu trei zile înainte de cea de-a 70-a aniversare a președintelui rus Putin, relatează Reuters.

Ministerul britanic al Apărării a transmis miercuri că președintele Vladimir Putin are în program să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate de ruși din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button