fbpx

„Unele forțe ruse au intrat în orașul Herson”. Care este situația în Kiev, Harkiv și Mariupol

Orașele ucrainene Harkiv, Cernihiv și Mariupol „rămân în mâinile ucrainene”, în ciuda bombardamentelor puternice din partea forțelor ruse, a declarat joi Ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Unele forțe ruse au intrat în orașul Herson, dar situația militară rămâne neclară”, a spus Ministerul Apărării în cea mai recentă actualizare a informațiilor.

Cu toate acestea, primarul orașului Ihor Kolykhaiev a declarat că armata ucraineană nu mai este prezentă la Herson într-o declarație postată miercuri pe Facebook.

Locuitorii trebuie acum să îndeplinească instrucțiunile „oamenilor înarmați care au venit peste administrația orașului”, a spus Kolykhaiev, indicând că orașul a căzut acum sub controlul Rusiei, csrie g4media.ro.

Potrivit actualizării Ministerului Apărării, corpul principal al unei mari coloane rusești care avansează spre capitala Ucrainei, Kiev, rămâne la mai mult de 30 de kilometri (aproximativ 18 mile) de centrul orașului.

A făcut „progrese mici vizibile în peste trei zile”, fiind „întârziate de rezistența fermă a Ucrainei, defecțiunile mecanice și aglomerație”, a precizat Ministerul Apărării.

„Ministerul rus al Apărării a fost forțat să admită că 498 de soldați ruși au fost deja uciși și 1.597 răniți în războiul lui Putin”, se mai arată în comunicat.

„Numărul real al celor uciși și răniți va fi aproape sigur considerabil mai mare și va continua să crească.”

Articole asemănătoare

Back to top button