fbpx

Ucraina: Militarii din prima linie vor primi un salariu de 100.000 de grivne. 15 milioane vor fi acordate familiilor soldaților decedați

Militarii ucraineni care luptă în război în prima linie vor primi un salariu lunar de 100.000 de grivne. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Ucraina va plăti personalului militar 100.000 de grivne pe lună. Decizia corespunzătoare a fost luată astăzi de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, în conformitate cu Decretele Prezidențiale”, a spus Reznikov.

Potrivit acestuia, în condițiile legii marțiale, militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Serviciul de Informații Externe, Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării, Garda Națională, Serviciul de Frontieră de Stat, Direcția Gărzii de Stat, Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor, Serviciul de Transport Special de Stat, ofițerii privați și comandanți ai Serviciului de Stat de Urgență și polițiștilor li se va plăti o remunerație suplimentară în valoare de 30.000 de grivne pe lună., notează ukrinform.ru.

Totodată, cadrele militare care sunt direct implicate în ostilități sau asigură implementarea măsurilor de securitate și apărare națională, de respingere și descurajare a agresiunii armate, aflându-se direct în regiuni și pe durata implementării acestor măsuri, cuantumul suplimentar remunerația crește la 100.000 de grivne pe o lună, proporțional cu timpul participării la astfel de acțiuni și evenimente.

Familiilor militarilor care au murit în război li se plătește o asistență financiară unică în valoare de 15 milioane de grivne, care este distribuită în părți egale tuturor beneficiarilor, a informat ministrul.

„Acest lucru se face pentru ca apărătorii noștri să știe că țara le este recunoscătoare. Statul ar trebui să plătească în mod adecvat pentru această lucrare importantă”, a subliniat ministrul Apărării.

El a adăugat că statul face totul pentru a consolida capacitatea de apărare la nivel internațional și a mulțumit pentru sprijinul tuturor țărilor partenere.

Articole asemănătoare

Back to top button