fbpx

Sună alarmele de raid aerian în Kiev și în regiuni din sud și vest. Spionajul ucrainean susține că lupta este „în impas”

Au sunat alarme de raid aerian în capitala ucraineană Kiev, joi dimineața. Alarme s-au auzit şi în regiunile sudice Herson şi Nikolaev şi regiunea de vest a Jitomir. Şeful serviciilor secrete din Ucraina, Kyrylo Budanov, spune că lupta în Ucraina este într-un impas, deoarece nici Ucraina, nici Rusia nu sunt capabile să facă progrese semnificative. O afirmație similară făcuseră și analiştii de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), care se referiseră însă doar la Bahmut, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Au sunat alarme de raid aerian în capitala ucraineană Kiev, joi dimineața, în jurul orei 6. Alarme s-au auzit şi în regiunile sudice Herson şi Nikolaev şi regiunea de vest a Jitomir, scrie The Guardian.

A fost anunţată o alertă aeriană în capitală! Vă rugăm să mergeţi în adăpost!„, a postat pe Telegram administraţia militară a oraşului Kiev. Până în prezent, nu au existat atacuri confirmate.

Șeful serviciilor secrete din Ucraina, Kyrylo Budanov, spune că lupta în Ucraina este într-un impas, deoarece nici Ucraina, nici Rusia nu sunt capabile să facă progrese semnificative. O afirmație similară făcuse anterior Institutul American pentru Studiul Războiului despre Bahmut, susținând că „forţele ruse sunt în impas„.

Budanov a extins însă afirmaţia la întreaga ţară, potrivit The Guardian. Budanov spune că lupta în Ucraina este într-un impas, deoarece nici Ucraina, nici Rusia nu sunt capabile să facă progrese semnificative. „Situaţia este blocată… Nu se mişcă„, a spus Budanov într-un interviu. El a spus că Rusia se află într-un impas, dar că Ucraina „nu poate să o învingă în toate direcţiile în mod cuprinzător” în timp ce aşteaptă arme.

Articole asemănătoare

Back to top button