fbpx

„Situaţia va fi şi mai gravă în 12-18 luni”. Președintele Franței crede că lumea e în pragul unei crize alimentare fără precedent

„Intrăm într-o criză alimentară fără precedent”, a spus Emmanuel Macron. Este o „consecinţă directă a alegerilor făcute de Rusia şi de război”, a declarat Emmanuel Macron.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Într-o conferinţă de presă, Emmanuel Macron avertizează că „intrăm într-o criză alimentară fără precedent. Este o consecinţă directă a alegerilor făcute de Rusia şi de război”.

Războiul „face ca ţările să aibă dificultăţi în obţinerea aprovizionării cu grâu şi, în general, cereale”, spune şeful statului, citând în special ţări precum Egiptul.

Dacă situaţia pe termen scurt este deja complicată în unele ţări. „Situaţia va fi şi mai gravă în 12-18 luni”, continuă el, potrivit Mediafax.

„Sancţiunile au un impact asupra economiei ruse.Suntem pregătiţi să le creştem. Rusia este în default”, a spus el după un summit G7 de joi. Şeful statului vorbeşte după un summit NATO. În unanimitate, Alianţa a ales să continue „să furnizeze Ucrainei arme defensive şi letale”, a spus Emmanuel Macron.

„Preşedintele Zelensky ne-a spus despre nevoile sale”, a adăugat Emmanuel Macron. „Franţa sprijină rearmarea strategică europeană”, a continuat el.

Macron a spus că lasă companiilor franceze alegerea de a decide asupra pieţei muncii în Federaţia Rusă.

Articole asemănătoare

Back to top button