fbpx

Rușii, la un pas să cucerească întreaga regiune ​Luhansk. General ucrainean: Invadatorii atacă strategic

Forțele rusești încearcă să atace satul Berestove din estul Ucrainei, situat pe un drum principal care leagă orașul Lisiciansk din regiunea Luhansk de restul Ucrainei, a declarat joi un general ucrainean, transmite Reuters, citată de hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rusia este foarte aproape de a cuceri întregul Luhansk, una dintre cele două regiuni ucrainene care alcătuiesc regiunea Donbas. Forțele rusești încearcă, de asemenea, să atace orașul Sviatohirsk din regiunea Donețk, a declarat generalul Oleksiy Gromov în cadrul unei conferințe de presă.

Guvernatorul provinciei Doneţk, Pavlo Kirilenko a declarat că invadatorii ruși încearcă să avanseze spre sud, spre orașele cheie deținute de Ucraina, Kramatorsk și Sloviansk, ambele în regiunea Donețk.

Șeful administrației militare regionale din Luhansk, Serghei Haidai, spune că orașul Lisiciansk „se află sub control ucrainean. Aceasta este o poziție avantajoasă din punct de vedere militar. Amplasarea orașului pe un deal oferă multe oportunități. Apărarea orașului este puternică”.

Articole asemănătoare

Back to top button