fbpx

Podolyak, după anunțul lui Șoigu: Până când la Herson nu va fi arborat drapelul ucrainean, nu putem vorbi despre retragere

Ucraina nu crede în anunțul ministrului Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, privind retragerea trupelor aflate pe malul vestic al râului Nipru, unde se află Herson, cel mai mare oraș pe care Rusia îl cucerise după invazia din februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit consilierului președintelui ucrainean, Mihail Podolyak, „până când la Herson nu va fi arborat drapelul ucrainean, nu se poate vorbi despre retragerea trupelor”.

Amintim că miercuri, 9 noiembrie, ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a ordonat începerea retragerii trupelor ruse din Herson. 

„Procedați la retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, i-a ordonat Șoigu lui Serghei Surovikin.

Retragerea trupelor ruse era anticipată încă de dimineață de blogerii de război ruși, care au admis situația catastrofală a forțelor de ocupație, decimate de armata ucraineană în ultimele trei luni.

Articole asemănătoare

Back to top button