fbpx

Oficial american: Puterea de luptă a Rusiei a scăzut sub 90% față de nivelul anterior invaziei

Puterea de luptă a Rusiei în Ucraina a scăzut sub 90% față de nivelul de dinaintea invaziei, pentru prima dată de la începutul atacului, a declarat marți un înalt oficial american al apărării, sugerând pierderi mari de armament și un număr de victime în creștere, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Statele Unite au estimat că Rusia a adunat peste 150.000 de soldați în jurul Ucrainei înainte de invazia din 24 februarie, alături de avioane, artilerie și tancuri, pentru un atac pe scară largă.

„Evaluăm puterea de luptă a Rusiei la puțin sub 90 la sută”, a afirmat acest oficial, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Acesta a notat că în rândul armatei ruse se constată probleme de moral, probleme de comandă și control, dependența de recruți și lipsa unui progres real către Kiev.

„Știm că s-au bazat pe recruți și încă o fac. Încă au în mare parte o armată de recrutați. Așadar, aceștia sunt bărbați foarte tineri care nu au o experiență îndelungată și credem că toți acești factori se combină pentru a le afecta moralul”, a adăugat el, potrivit g4media.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button