fbpx

O fetiţă de 10 ani ar fi fost ucisă și îngropată în curtea casei de soldaţii ruşi. Martorii spun că militarii erau beţi

Zeci de copii ucraineni cad în continuare victime nevinovate în războiul din Ucraina. O fetiţă de 10 ani a fost omorâtă de soldaţii ruşi, apoi îngropată în curtea casei sale, după bombardamentele pe care le-au provocat în ultimele zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Anastasia Stoluk, cunoscută de cei dragi drept Nastya, a fost ucisă în urma unui atac la întâmplare, despre care martorii spun că ar fi fost comis de soldaţi ruşi care se flau sub influenţa băuturilor alcoolice. Fetiţa a fost apoi îngropată în curtea din spatele casei, după ce soldații i-au interzis mamei ei, Luba, să meargă la cimitir, scrie Daily Mail, preluat de observatornews.ro.

Verișoara fetei, Anya Stoluk, în vârstă de 18 ani, a spus că a murit în satul Shybene, la câţiva kilometri distanță de capitala Ucrainei, pe 28 februarie. Moartea tinerei fete vine după ce şi un băiat de 18 luni pe nume Kirill a fost ucis în urma unui bombardament rusesc, sâmbătă, în orașul Mariupol.

Mama adoptivă a Anyei, Vera Dmitrienko, în vârstă de 40 de ani, a declarat pentru jurnaliştii străini că: „Soldații ruși au jefuit toate magazinele, bineînțeles că au băut mult alcool… și s-au îmbătat și au început să tragă la întâmplare. Au tras în casa lui Nastya, ea era acolo cu unchiul ei și a murit pe loc. Soldații au auzit-o, dar erau atât de beți încât nu știau de unde se aude, așa că au început să tragă peste tot pe unde vedeau”. Femeia a mai povestit că unchiul fetei a fost transportat la spital, dar de atunci nu mi ştie nimic despre stare lui.

Mama devastată a lui Kirill, Marina Yatsko, și iubitul ei, Fedor, au fost văzuți pe holurile unui spital în timp ce îmbrățișau trupul neînsuflețit al fiului lor așezat pe o targă.

Aproape 1.000 de copii au fost deja răniți, potrivit guvernului ucrainean, în timp ce 331 de civili, inclusiv cel puțin 28 de copii, au fost uciși. Națiunile Unite au sugerat anterior că aceste cifre vor trebui reactualizate, deoarece zonele rezidențiale devastate sunt percheziționate amănunțit.

Articole asemănătoare

Back to top button