fbpx

„Nu este nicio diferență între UE și NATO”. Rusia s-a răzgândit și nu mai este de acord ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană

Poziția Federației Ruse față de subiectul aderării Ucrainei la Uniunea Europeană s-a schimbat, deși în urmă cu câteva săptămâni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmă că Moscova nu are pretenții față de intenția Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, 13 mai, că „acțiunile agresive” ale Uniunii Europene demonstrează faptul că blocul comunitar îndeplinește funcțiile unui apendice al NATO. Drept urmare, Lavrov a sugerat că nu vede cu ochi buni intenția Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană.

Declarația vine la scurt timp după ce adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la ONU, Dmitri Poleanski, a afirmat că Rusia nu mai vede nicio diferență între UE și NATO și că Moscova nu va accepta ca Ucraina să devină membru al UE.

„Anterior, nu eram foarte îngrijorați de aderarea Ucrainei la UE. Dar situația s-a schimbat după declarația domnului Borrell că „acest război trebuie câștigat pe câmpul de luptă”. De asemenea, UE a devenit lider în furnizarea de arme către Ucraina. Cred că poziția noastră față de UE este asemănătoare cu cea față de NATO. Nu vedem prea multe diferențe între ele”, a spus Poleanski, potrivit Ria Novosti.

Articole asemănătoare

Back to top button