fbpx

Ministerul britanic al Apărării: Ucrainenii schimbă întreaga strategie de apărare. Schimbări mari în conducerea armatei ruse

În evaluarea de sâmbătă dimineață a războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării transmite că la începutul lunii iunie a avut loc o schimbare majoră în vârful armatei ruse, mai exact la comanda forțelor combatante din Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Britanicii spun că a fost înlăturați două lideri militari: comandantul forțelor aeriene (VDV), general-colonel Andrei Serdyukov, precum și comandantul grupului armatei de sud (SGF), general Alexandr Dvornikov.

Aceștia ar fi avut roluri importante de comandă operațională în războiul din Ucraina. De asemenea, Dvornikov a ocupat probabil și poziția de comandant operațional general pentru o perioadă, scrie Digi24.

Londra notează că acum comanda SGF ar urma să fie preluată de generalul-colonel Serghei Surovikin, deoarece SGF continuă să joace un rol central în ofensiva pe care armata rusă o desfășoară în Donbas.

De peste treizeci de ani, cariera lui Surovikin a fost dominată de acuzații de corupție și brutalitate, susține Ministerul britanic al Apărării.

Totodată, Londra mai transmite că, după ce au fost siliți să părăsească orașul strategic Severodonețk, este de așteptat ca ucrainenii să-și reconfigureze întreaga strategie de apărare, marea miză fiind acum orașul Lisiceansk de lângă Severodonețk.

Guvernatorul regiunii Lugansk: trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk

Raportul Ministerul britanic al Apărării vine la doar o zi după ce guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Haidai, a declarat că trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk.

„Să menții pozițiile care au fost făcute praf în ultimele luni, doar de dragul de a rămâne aici, nu are sens”, a spus Haidai. Acesta a mai adăugat că militarii ucraineni care apără Severodonețkul „au primit deja ordinul de a se muta pe noi poziții”, fără a preciza dacă acest lucru s-a întâmplat deja sau fără a detalia în privința noilor „poziții” pe care trupele Kievului ar urma să le ocupe.

De mai bine de o lună, orașul Severodonețk a devenit epicentrul luptelor din întreaga regiune Donbas. Armata rusă încearcă să cucerească acest oraș vital pentru a obține controlul total asupra regiunii Lugansk.

Articole asemănătoare

Back to top button