fbpx

Merkel face apel la Occident să ia în serios avertismentele lui Putin privind folosirea armelor nucleare. „Nu este un semn de slăbiciune”

Amenințările nucleare ale președintelui rus Vladimir Putin ar trebui luate în serios, subliniază fostul cancelar german Angela Merkel, într-un interviu pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung, citat de publicația rusă independentă Meduza.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A lua în serios cuvintele (lui Vladimir Putin – n.r.), nu a le ignora ca pe o cacealma, dar a le lua în serios nu este în niciun caz un semn de slăbiciune sau de conciliere, este un semn de înțelepciune politică”, a declarat Angela Merkel, referindu-se la declarațiile președintelui rus despre folosirea armelor nucleare.

În discursul său din 21 septembrie, în care a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că vrea să-i distrugă țara și că recurge la „șantajul nuclear”, scrie libertatea.ro.

Liderul de la Kremlin a avertizat că va folosi „toate mijloacele pe care le avem la dispoziție” și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear împotriva Rusiei vor constata că situația se poate întoarce împotriva lor. „Nu este o cacealma”, a spus el, explicit.

Și fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a declarat pe 22 septembrie, că după anexarea teritoriilor ucrainene, armata rusă le va proteja și va folosi pentru asta orice arme, inclusiv „armele nucleare strategice”.

Articole asemănătoare

Back to top button