fbpx

Kuleba: Voi ne daţi tot ceea ce avem nevoie, iar noi îl învingem pe Putin, să nu îndrăznească să testeze Articolul 5 al NATO

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, spune că nu are nicio îndoială că țara va câştiga războiul declanșat de Rusia, în primul rând datorită curajului ucrainenilor şi apoi datorită prietenilor care ajută ţara sa. El a cerut aliaților să ofere Ucrainei tot ceea ce are nevoie pentru a-l învinge pe Vladimir Putin, pentru că astfel protejează Europa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Acest război are legătură și cu viitorul acestei regiuni. Cât de sigură este securitatea voastră? Ajutorul vostru înseamnă ajutor pentru voi. Voi ne daţi tot ceea ce avem nevoie ca să luptăm și să câștigăm, iar noi îl ţinem pe Putin în Ucraina şi îl învingem acolo, ca să nu îndrăznească să testeze Articolul 5 al NATO”, a spus Kuleba, într-o conferință de presă comună cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Articolul 5 prevede că dacă o țară este atacată, se consideră un atac la adresa NATO și toate statele membre intervin, scrie digi24.ro.

„Cei din Europa care cred că acesta este doar un război Ucraina-Rusia și cred că Putin nu va îndrăzni să testeze Articolul 5 nu ar trebui să fie naivi. Noi, în Europa centrală și de est, nu suntem naivi. Dar alții ar trebui să fie conștienți de acest fapt simplu. Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin e să-i dați Ucrainei tot ce are nevoie”, a adăugat ministrul ucrainean.

Războiul este momentul adevărului, iar „România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten”, a mai spus Kuleba, aflat în vizită la Bucureşti.

„Războiul este momentul adevărului, atunci vezi adevărata faţă a cuiva, iar România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten. Nu doar a vorbit, ci a şi acţionat. Nu vom uita niciodată”, a spus Kuleba.

„Ceea ce se întâmpla acum nu e doar o nouă încercare a Rusiei să îşi menţină influenţa în această parte a Europei, este şi bătălia finală pentru dreptul tuturor naţiunilor europene, nu e doar despre Ucraina, e şi despre Georgia şi Republica Moldova. E vorba de oportunitatea de a trăi în pace şi prosperitate”, a mai spus Kuleba.

El a adăugat că Ucraina va învinge în acest război.

„Nu vă îndoiţi, vom câştiga, dar pentru a reuşi cât mai curând trebuie să cooperăm cât mai repede, pe toate palierele”, a spus ministrul ucrainean.

În timpul vizitei sale la București, Dmitro Kuleba a fost primit și de premierul Nicolae Ciucă.

Kuleba „a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Articole asemănătoare

Back to top button