fbpx

foto | Ucrainenii se declară extrem de mulţumiţi de eficienţa tunurilor americane: Îi „frustrează” pe ruşi în Donbas

Artileria ucraineană reuşeşte să îi „frustreze” pe ruşi, în sensul că reuşeşte să împiedice avansul acestora în Donbas, a declarat, citat de CNN, un oficial din Departamentul american al Apărării. În luptele din regiune, ucrainenii folosesc cu succes inclusiv piesele de artilerie grea (tunuri M777 de tip „Howitzer”, calibrul 155 mm) furnizate de SUA sub formă de ajutor militar pentru Kiev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Primim un feedback extrem de pozitiv din partea artileriştilor ucraineni referitor la eficienţa tunurilor M777”, a declarat oficialul american, scrie digi24.ro.

Vineri au avut loc lupte grele în apropiere de localităţile Izium şi Sloviasnk, fără ca trupele ruse să reuşească să înregistreze vreunn progres notabil în regiune. În acelaşi timp, militarii Moscovei au reuşit câteva avansuri minore la vest de Popasna.

Concomitent, marea majoritate a celor 89 de obuziere grele, calibrul 155 milimetri, livrate de SUA Ucrainei participă direct la lupte şi sunt folosite direct împotriva trupelor ruse.

Un număr de 370 de militari ucraineni au fost deja instruiţi în privinţa folosirii tunurilor M777.

Forțele militare ucrainene au anunţat vineri că au reușit să blocheze încercările rușilor de a traversa râul Severski Doneț în Donbas, se arată în ultimul raport al Ministerului britanic al Apărării, care face trimitere și la imaginile publicate de Kiev. Imaginile indică faptul că Rusia a suferit pierderi semnificative în materie de echipamente militare cel puțin la unul dintre batalioanele tactice.

Articole asemănătoare

Back to top button