fbpx

Cum vede Kievul poziția R. Moldova în raport cu războiul din Ucraina? Răspunsul lui Podolyak

Republica Moldova a luat o poziție destul de clară cu privire la războiul din Ucraina, iar Kievul nu are pretenții împotriva Chișinăului. Mihail Podolyak, consilierul președintelui Ucrainei, a vorbit sâmbătă despre acest lucru într-un interviu acordat unui corespondent NewsMaker.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La întrebarea cum vede Kievul acum poziția Moldovei cu privire la războiul din Ucraina, Podolyak a răspuns:

„Moldova, în principiu, a luat o poziție destul de clară în ceea ce privește condamnarea războiului ca atare și condamnarea expansiunii Rusiei. Aceasta este o poziție bună. Avem o relație destul de caldă. Din punct de vedere al unei atitudini emoționale, nu am pretenții. Moldova are un comportament corect”.

Consilierul consideră că recomandarea Comisiei Europene privind acordarea Moldovei și Ucrainei a statutului de candidați la aderarea UE indică faptul că țările sunt pe drumul cel bun și în cadrul acestui curs Moldova și Ucraina sunt în „relații de bună vecinătate”.

Vorbind despre atenția comunității mondiale, Podolyak a menționat că autoritățile ucrainene nu apreciază modul în care toate țările privesc acest război.

„Fiecare țară, desigur, determină gradul de atenție acordată războiului din Ucraina și evaluării acestui război. Aceasta este politica internă a țării și ea [fiecare țară] are dreptul la orice evaluare și dreptul de a proceda din modul în care societatea își imaginează acest război. În mod similar cu Moldova, înțelegem toate aspectele securității interne a Moldovei legate de Transnistria. Înțelegem că există riscuri extraordinare asociate cu asta pentru Moldova”, crede Mihail Podolyak.

Articole asemănătoare

Back to top button