fbpx

Capturarea de către armata ucraineană a orașului Liman, o problemă gravă pentru forțele rusești. Care este motivul

Capturarea duminică de către armata ucraineană a orașului Liman, un important nod feroviar din regiunea Donețk (est) anexată de Moscova, reprezintă o problemă gravă pentru forțele ruse, care se află în defensivă și sunt obligate acum să stabilească o nouă linie de front, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com, scrie g4media.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În estul regiunii Harkov (nord-est), rețeaua feroviară converge într-un singur punct în stația Vuzloviie din Kupiansk, iar apoi merge spre sud până la Svatove, în regiunea Lugansk, anexată de Rusia.

În timpul celor șase luni de ocupație rusă, trenurile au transportat provizii pentru trupele Moscovei staționate mai la sud de-a lungul acestor linii, făcând din gară un centru logistic vital pentru operațiunile militare rusești.

Dar situația s-a schimbat în ultimele zile. Contraofensiva ucraineană a permis Kievului să recucerească mari porțiuni de teritoriu în regiune, obligându-i pe ruși să se retragă.

Gara, deși grav avariată, se află acum în mâinile armatei ucrainene.

„Acest loc a fost întotdeauna un punct strategic important. Este o răscruce de drumuri pentru mărfuri și trenuri”, spune un soldat ucrainean al cărui nume de război este „Rosomaha”.

În spatele lui, geamurile stației sunt spulberate, iar holul este pustiu.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat duminică oficial capturarea localității Liman, aflată pe linia frontului, în regiunea Donețk, anexată vineri de Moscova.

Articole asemănătoare

Back to top button