fbpx

Autoritățile ucrainene: Putin pregătește „blocarea ieșirii cetățenilor ruși din Crimeea”

Direcția principală a Serviciului de informații a Ministerului ucrainean al Apărării afirmă că președintele rus, Vladimir Putin, pregătește „blocarea ieșirii cetățenilor ruși din Crimeea”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„A fost confirmată informația despre faptul că Garda Națională pregătește blocarea circulației pe podul din Crimeea spre Federația Rusă. De asemenea, urmează să fie restricționată circulația navelor și zborurile dintre Federația Rusă și Crimeea. Motivul formal pentru astfel de acțiuni este prevenirea eventualelor „atacuri teroriste”, anunță Direcția principală a Serviciului de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, citat de zdg.md.

Potrivit autorităților ucrainene, prin aceste acțiuni, Putin încearcă să reacționeze la panica cetățenilor ruși care s-au „mutat ilegal în Crimeea ucraineană după februarie 2014”.

„În ultimele săptămâni, după invazia din februarie a armatei ruse în Ucraina, cetățenii ruși au început să părăsească Crimeea. În fruntea „refugiaților” se află membrii de familie ai ofițerilor ruși, ai forțelor de ordine și ai reprezentanților administrației de ocupație a Sevastopolului. Ei vând urgent imobile, scot afaceri și active din peninsulă”, mai anunță Direcția principală a Serviciului de informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

Încercând să limiteze posibilitatea oamenilor de a părăsi Crimeea, Putin ține de fapt ostatici 600.000 de cetățeni ruși, spun autoritățile ucrainene.

Articole asemănătoare

Back to top button